Pollenprognos

Det sägs att 25 procent av svenskarna lider av pollenallergi som orsakar besvär i ögon och luftvägar. Pollenallergi orsakas av pollen från vindpollinerade växter. Pollen är växters sätt att fortplanta sig och de många pollenkornen sprider sig lätt i vinden. Människor som lider av pollenallergi får ofta det man kallar hösnuva med besvär i näsa och ögon. Många får även astmatiska besvär.

Vanligast är att man är allergisk mot olika lövträd såsom björk, al, hassel, asp, ek och bok, olika arter av gräs samt gråbo. Pollensäsongen är indelad i tre olika perioder. Under våren blommar lövträden, framför allt är det björken som orsakar besvär. Under sommaren är det gräsets tur och under sensommaren och hösten blommar gråbon.

Idag finns det pollenprognoser precis som det finns väderprognoser. Ett antal mätstationer runt om i landet levererar rapporter som man som allergiker kan studera närmare för att få en aktuell prognos över pollenläget. Det är alltid bra att hålla sig uppdaterad på pollenläget så att man vet när man ska påbörja sin medicinering inför årets pollensäsong.

Störst pollenspridning fås vid varmt och torrt väder med lite nederbörd och vind. Börjar det regna brukar pollenhalterna sjunka ganska kraftigt.

Håll koll på pollenläget i Fegen Inspiration Area.

Kolla in pollenprognosen »

 

 

 

Visste du att ...

... det är ungefär mitt i sjöns nedre del (i höjd med Gunnarpsbyn Joarsbo) som de tre landskapen Halland, Småland och Västergötland möts.

Kontaktinfo

FIA Fegen Inspiration Area

Uhlabovägen 1
311 52 Fegen

0702984435

 

Kontakta oss »

 

 

GPS
57.1059, 13.0316

 

Öppettider

Öppet från:
1 Juni- 31 Augusti
Alla dagar 10.00-18.00.sussextrugs-line1

Aktuellt

 

Karta

Här hittar du en karta i Fegenområdet. Som hjälper dig att hitta till olika platser i området. Dessutom kan den användas som kanotkarta

 

Läs mer »

 

 

Lägerkuponger

Du vet väl att du behöver köpa en lägerkupong om du ska övernatta på en av de fina lägerplatserna runt sjön?

 

Läs mer »

 

 

sussextrugs-line1


FIA Fegen Inspiration Area
Uhlabovägen 1 311 52 Fegen


www.visitfegen.se