om sverige

Konungariket Sverige är ett land i Norden. Sverige gränsar mot Norge, Finland och Danmark. I Sverige bor det cirka 10,2 miljoner invånare. Flest invånare har huvudstaden Stockholm. Sveriges area är 450 000 km2 och med detta är Sverige det femte största landet i Europa rent storleksmässigt.

Sverige är en monarki och en parlamentarisk demokrati. Parlamentet består av riksdagen med sina 349 ledamöter. I Sverige talar flest personer svenska. Andra språk är samiska, finska och tornedalsfinska. Engelskan är ett obligatorisk språk i den svenska skolan och många elever läser även andra språk såsom tyska, franska, spanska och italienska.

Bland viktiga exportvaror finns maskiner, elektronik och telekommunikation, papper, livsmedel, järn och stål, läkemedel och oljeprodukter. På importsidan nämns råolja, livsmedel, maskiner, petroleumprodukter, elektronik och telekommunikation, kemikalier, kläder, skor och läkemedel.

Som turist i Sverige kan du njuta av lugnet på landet och i skogen. Du får uppleva hav, skogar, sjöar, ängar, stränder och berg. Men i Sverige kan du också känna storstadspulsen i någon av landets städer. De tre största städerna är Stockholm, Göteborg och Malmö.

Om du vill veta mer om Sverige så besök gärna visitsweden.com. Där får du all tänkbar information om Sverige; om det så gäller allmän fakta om landet eller om spännande turistmål. Hemsidan finns tillgänglig på flera olika språk.

 

 

 

Visste du att ...

... det är ungefär mitt i sjöns nedre del (i höjd med Gunnarpsbyn Joarsbo) som de tre landskapen Halland, Småland och Västergötland möts.

Kontaktinfo

FIA Fegen Inspiration Area

Uhlabovägen 1
311 52 Fegen

0702984435

 

Kontakta oss »

 

 

GPS
57.1059, 13.0316

 

Öppettider

Öppet från:
1 Juni- 31 Augusti
Alla dagar 10.00-18.00.sussextrugs-line1

Aktuellt

 

Karta

Här hittar du en karta i Fegenområdet. Som hjälper dig att hitta till olika platser i området. Dessutom kan den användas som kanotkarta

 

Läs mer »

 

 

Lägerkuponger

Du vet väl att du behöver köpa en lägerkupong om du ska övernatta på en av de fina lägerplatserna runt sjön?

 

Läs mer »

 

 

sussextrugs-line1


FIA Fegen Inspiration Area
Uhlabovägen 1 311 52 Fegen


www.visitfegen.se