vid olycka

Om det sker en olycka vid ditt besök i Sverige ska du ringa larmnummer 112 för hjälp. Samma telefonnummer gäller för polis, brandkår och ambulans. Nödsamtal från telefonautomater är gratis.

Polis, brandkår och ambulans.

Larmnummer 112Blir du sjuk under ditt besök i Sverige och Fegen Inspiration Area ska du uppsöka närmaste sjukhus eller vårdinrättning (akutmottagning alternativt vårdcentral). Tänk på att du tar med ditt pass och ditt europeiska sjukförsäkringskort. Annars debiteras du för hela behandlingskostnaden. Du måste fortfarande betala en del av kostnaden även om du har ett sjukförsäkringskort.

Större hotell och boenden i Sverige har kontakt med läkare som de kan ringa vid akuta sjukdomsfall. De kan också hjälpa dig som gäst att hitta till vårdcentralen eller sjukhuset.

Turister från andra länder utanför EU/EES måste betala för den behandling de får på sjukhuset eller vårdcentralen. Se till att du har en bra sjukförsäkring och att du har nödvändiga handlingar med dig innan avresan från hemlandet. Turister från EU/EES-länder samt vissa andra länder som Sverige har ett särskilt avtal med har rätt till samma sjukvård som svenskarna.

Receptbelagda läkemedel kan du hämta ut på apotek som finns i större tätorter och städer. Receptfria läkemedel och varor såsom huvudvärkstabletter, nässpray och plåster kan du köpa i vanliga livsmedelsbutiker.

 

 

 

Visste du att ...

... det är ungefär mitt i sjöns nedre del (i höjd med Gunnarpsbyn Joarsbo) som de tre landskapen Halland, Småland och Västergötland möts.

Kontaktinfo

FIA Fegen Inspiration Area

Uhlabovägen 1
311 52 Fegen

0702984435

 

Kontakta oss »

 

 

GPS
57.1059, 13.0316

 

Öppettider

Öppet från:
1 Juni- 31 Augusti
Alla dagar 10.00-18.00.sussextrugs-line1

Aktuellt

 

Karta

Här hittar du en karta i Fegenområdet. Som hjälper dig att hitta till olika platser i området. Dessutom kan den användas som kanotkarta

 

Läs mer »

 

 

Lägerkuponger

Du vet väl att du behöver köpa en lägerkupong om du ska övernatta på en av de fina lägerplatserna runt sjön?

 

Läs mer »

 

 

sussextrugs-line1


FIA Fegen Inspiration Area
Uhlabovägen 1 311 52 Fegen


www.visitfegen.se