Bo

Det finns flera boendemöjligheter om du väljer att besöka vårt vackra Fegenområde. Allt från bed & breakfast och vandrarhem till campingar och wärdshus.
På så sätt kan du stanna hos oss i flera dagar och samtidigt sova gott!

 

Alvhaga Vildmark AB

Stugor, Bed & Breakfast. Aktivitetspaket. Hyr ut och även säljer båtar, kanadensare, kajaker, camping- och fiskeutrustning mm
Läs mer »

Asige Bed & Breakfast

Välkommen till Asige Bed & Breakfast Mitt i Asige by finns vår charmiga lägenhet med tillgång till egen uteplats med grillmöjligheter. Stor gårdsplan med plats för lek och spel. Hos oss trivs barnen. Vi har cyklar för uthyrning, karta och tips på ”smultronställen” i vår bygd.
Läs mer »

Axtorna B&B

Lantligt & genuint boende 10 min från Ullared I bekväma, ljusa personligt inredda rum med egen toalett på rummet. Helt nybyggt Bed and Breakfast hotell i gammal stil. På en vackert belägen gård med historik från 1565. Slaget vid Axtorna det näst största i Nordens historia.
Läs mer »

B & B i Joastorp

Joastorp B&B ligger mellan Falkenberg och Ullared. Ett fantastiskt boende för dig som gillar natur och hemtrevligt boende i lugn miljö.
Läs mer »

B & B Ullaredsgården

Billigt prisvärt trivsamt boende i Ullared med hotell koncept. Bekvämt med dusch & wc på rummet, bäddade sängar, handdukar, frukost och fritt WiFi.
Läs mer »

B&B Stall Stum

Stall Stum är en liten gård med vacker utsikt nära Ljungsjön. Stall Stum erbjuder "vanlig" B&B med rum och några stugor. Dessutom stallplatser och rum (stuga) vid kurser, tävling eller semester
Läs mer »

Backa Loge Café o STF Vandrarhem

Mitt i Fegenområdets vackra natur finner du Backa Loge vandrarhem och café. Vi erbjuder fridfullt boende i rustik miljö, god mat, inspirerande sommarmusikkvällar, festarrangemang och naturupplevelser.
Läs mer »

Best Bed & Breakfast i Ullared

Hos oss kan Ni vila ut i bekväma sängar efter en lång resa eller tuff shoppingdag i Ullared och på GeKås. Ni varken städar eller tar med sänglinne, handdukar, badlakan, hårtork eller barnsäng. Te, kaffe och choklad finns att tillaga på rummet. Frukost ingår givetvis.
Läs mer »

Fegenkioskens Kanoting & Fiskecenter

Invid sjökanten ligger en kiosk. Det är mer än bara en kiosk, de har dagligvaror, matservering, stugor, kanotuthyrning och minigolf.
Läs mer »

Fegens Vandrarhem

Naturskönt, hemtrevligt, helårsöppet med en fantastisk utsikt.Vandrarhemmet har 40 sängplatser i 14 rum för kurs, konferens eller bara övernattning.År 2015 utsågs Vandrarhemmet till årets turistmål av besökarna på turistmål.se.
Läs mer »

Gällareds Bed & Breakfast

Vi erbjuder dig rum på ett hemtrevligt och personligt genuint boende med hotellstandard i naturskön och avstressande miljö.Du bor i fräscha lägenheter med sköna sängar. På morgonen serveras vår omtyckta frukostbuffé i den vackra glasverandan.
Läs mer »

Hagbards By

Hagbards By har fem fantastiska lägenheter byggda i klassiska hallandslängor. Lägenheterna är på 70 m2 vardera, med ett dubbelrum och ett sovloft, 4-5 bäddar per lägenhet.
Läs mer »

Holsljunga Camping och Café

Holsljunga Camping är en liten camping som är väldigt naturskön. Med sin hela 300 meter långa sandstrand längs Holsjön gör platsen väldigt speciell och med sina vandringsleder bjuder den in till en fantastisk upplevelse av naturen. I receptionen finns även ett café som serverar kaffe, glas, smörgåsar och kakor.
Läs mer »

Horsareds B&B

Horsareds B&B erbjuder en drängstuga i gammal stil i närheten av Ullared. Nära naturskön miljö med skogsvägar och fina stigar att promenera på. Det finns en fin cykelväg utmed ån, som går ända ner till Ullared. Cyklar finns att hyra. Grillplats finns.
Läs mer »

Hus i Boa vid Vismen

Huset ligger ca 200 m från sjön Vismen där det finns både badmöjligheter och det passar bra för dem som vill bo i tystnad och finna ro i naturskönt. Det finns även lägefiske/båtuthyrning/kanot. Antal bäddar: 9-11 Hundar eller andra husdjur ej tillåtet. Kontakt: Helene Älmqvist tel. 0706471563 mail: almqvist.helene@gmail.com Arnold Älmqvist tel: 0702304956 mail: arnold.almqvist@gmail.com
Läs mer »

Hölseböke Naturhälsogård och Vildmarksby

Mitt ute i den Halländska skogen vid en vacker sjö hittar ni Hölseböke Naturhälsogård, med tillhörande SPA och vildmarksboendet, Bara Vara. Här råder stillhet och harmoni, långt borta från jäkt och stress.
Läs mer »

Hörsjöns Camping

I Smålandsstenar finns den vackert belägna Hörsjöns campingplats. Här finns det aktiviteter som passar alla, oavsett ålder. Här har du nära till allt som t.ex. naturupplevelser, det kända varuhuset Ge-Kås i Ullared, Western äventyr i High Chaparral och motortävlingar i Anderstorp.
Läs mer »

Isaberg Mountain Resort

På Isaberg finns stor valfrihet när det gäller boende. Det finns stugalternativ för allt från det unga paret till storfamiljen, från 36 till 157 kvadratmeter. Alla stugor är fullt utrustade och flera hittar du servicebutik och restaurang Höganlöft. Här kan du också äta en frukostbuffé, som bokas i kombination med boende.
Läs mer »

Joarsbo Naturprodukter

Hyr stugan med egen badstrand och roddbåt. Här kan du köpa hemkokt saft och sylt som smakar som det gjorde förr.
Läs mer »

Kalvs Familjecamping

Vackert belägen camping vid Kalvsjöns norra strand med sandstrand och klippor. Vi hyr ut stugor, kanoter och roddbåtar om Ni vill ha äventyr.
Läs mer »

Klevs Gästgiveri

på detta mysiga gästgiveri finns 4 stycken dubbelrum i gammal stil (huset är från 1700 talet) Söker ni en härlig plats i ett mycket naturskönt område, så möter det inga hinder att boka en natt eller fler. Här kan man i samband med övernattning även äta en härlig middag i 1700 tals stil. Gästgiveriets specialitet är grillat oxkött.
Läs mer »

Lilla Kätabol

Mellan 1750 och 1890 fanns på gården Soldattorpet Stursken. Den första soldaten Anders Svensson född 1729 bodde där med sin familj. Och många familjer följde därefter. Soldattorpet revs 1890. Det nybyggda torpet, (byggt 2014), är byggt i gammal stil, (80 kvm i två plan), hyrs ut från maj till september. Vägbeskrivning: Gården ligger ca 1 timme och 40 minuter från Göteborg. 1.Kör E6 mot Malmö, vid Varberg ta av väg 153 mot Ullared. 2.Kör 153 och ta av mot Burseryd efter samhället Fegen. 3.Sväng vänster inne i Burserydssamhälle på Kindvägen. 4.Efter 3 km skylt Lilla Kätabo, följ vägen 4 km fram till gården
Läs mer »

Näs Islandshästar

Här kan du bo, rida islandshäst, fiska, jaga, vandra i skog och mark, ro och paddla, cykla, bada, plocka bär och svamp, spela tennis och krocket. Här bor du i moderna och välutrustade stugor. Här finns också tre platser med el för husbilen eller husvagn.
Läs mer »

Påarps Gård - Fiskecamp med Ädelfiske

Vem skulle tro att man kan boka bord och äta en trerättersmeny mitt ute i skogen? Ja, här vill Du stanna, i gårdshotellets flärd, Bed & Breakfast, i stugor eller varför inte campa.
Läs mer »

Sandbolet, Asige

Besök Asige Sandbolet och upplev en lantlig idyll. Hyr rum eller konferenslokal, gå på kurs, ströva i markerna, sjunk ner i myllan. Möjligheterna är lika många som örterna i vår trädgård.
Läs mer »

Slöinge Pensionat

Välkomna till Slöinge och vårt vackra bed & breakfast med anor från 1920-talet. Hos oss bor du lugnt och trivsamt i herrgårdsmiljö, med nära till upplevelser för alla sinnen.
Läs mer »

Smålandsstenar hotell

Välkommen till vårat lilla familjeägda hotell i hjärtat av Smålandsstenar.
Läs mer »

Sotanäs Bed and Breakfast

Vi erbjuder er rum och frukost i ett fristående hus på Sotanäs gård. I huset finns kök och vardagsrum med tv.
Läs mer »

Stilla Rum Spa, Vessigebro

På Stilla Rum får du en spavistelse med det lilla extra. Vill du eller ni (vi har 5 bäddar) stanna över natten har ni alltid hela Stilla Rum exklusivt för er själva. Här bokas endast ett sällskap i taget vilket gör att du faktiskt får ännu en dimension på ditt boende.
Läs mer »

Stuga i Strättebo

4 kilometer från Fegens samhälle och 25 meter från Fegensjöns strand och med vackra omgivningar. Stugan är 80 m2 med 4-5 bäddar. Roddbåt ingår. Bokas via telefon: 0738286017 Monica
Läs mer »

Sweet Dreams Bed & Breakfast

På Sweet Dreams Hotell, Bed and Breakfast i Ullared bor ni med Gekås entré rakt över gatan. Bilen låter du stå kvar på vår parkering. På kvällen kan ni själva tillaga en god middag i vårat kök eller besöka någon av restaurangerna som ligger precis runt hörnet.
Läs mer »

Ugglebo Wärdshus

Lunch och a la carte restaurang med fullständiga rättigheter. Stuguthyrning.
Läs mer »

Ulfshed AB - Upplevelseskeramikverkstad

Välkommen till vårt café och present butik, som är en upplevelse i sig själv. Keramik tillverkning, kurser och rums uthyrning.
Läs mer »

Ullared Paradise

Välkommen till Ullared Paradise – en stugby belägen i den halländska skogen, bara 5 minuter från köpcentrumet Gekås. Här kan du hyra lägenhet, stuga eller vår fina villa och njuta av lugnet. Samtliga boenden är byggda 2010, har hög standard och diverse bekvämligheter. Hos oss bor du prisvärt i någon av våra lägenheter, timmerstugor eller vår moderna välutrustade villa med hela 8 bäddar.
Läs mer »

Ulvanstorp tunnbrödsbod och B&B

Vi erbjuder gediget inredda dubbelrum och tillgång till ett fräscht fullt utrustad kök.I matsal på bottenvåning finns en kakelugnen som det eldas i när vinden isar på ute.
Läs mer »

Wismens Natur och Fiske

Ambjörns Lycka är en härlig 6 bädds stuga med altan och öppen spis vid Sjön Vismen, sjön har gott om abborre och gädda. Vi har även en fin cykel- och vandringsled strax intill gården.
Läs mer »

Äsphults Skogstrivsel

Vi erbjuder ett miljövänligt boende där lugnet och naturens underbara värd kryper ända inpå husknutarna. Här kan du vakna till fågelsång, se solen gå upp över sjön. Ta dagen som den kommer och sedan njuta av oljelyktornas och ljusens dansande sken i skymningen.
Läs mer »

Ätran Turism AB

En stor fritidsanläggning som är väl värd ett besök med ex. en tempererad utomhusbassäng, tennisbana, äventyrsbana, vandringsleder. Stugor, kanoter och fiskeutrustning uthyres.
Läs mer »

Ätrans rum och frukost

Du finner din övernattning i en naturskön omgivning på landet, ca 5 mil från västkustens hav. Du har inte långt till köpmetropolen Gekås i Ullared, nära till flera golfbanor och våra motionsslingor inne i Ätran, på vintertid finns spår med konstsnö. Du har möjlighet att paddla på ån Ätran som flyter förbi gården. Här finns bra cykelleder och även Hallandsleden går igenom gården. Välkomna till oss i en avstressande miljö.
Läs mer »

Örnatorpets Gästranch

Efter många långa timmar på Ge-kås eller i bilen kan ni komma hit till oss och bara njuta av stillheten och naturen i sin skönaste form. Här kan ni bo i våra mysiga stugor/lägenheter som ligger i en lugn miljö ca 2 km. från shoppingyran nere vid Ge-kås Ullared.
Läs mer »

Visste du att ...

... det finns sandiga stränder vid Finnanäs och Sandvik.

Kontaktinfo

FIA Fegen Inspiration Area

Uhlabovägen 1
311 52 Fegen

0702984435

 

Kontakta oss »

 

 

GPS
57.1059, 13.0316

 

Öppettider

Öppet från:
1 Juni- 31 Augusti
Alla dagar 10.00-18.00.sussextrugs-line1

Aktuellt

 

Karta

Här hittar du en karta i Fegenområdet. Som hjälper dig att hitta till olika platser i området. Dessutom kan den användas som kanotkarta

 

Läs mer »

 

 

Lägerkuponger

Du vet väl att du behöver köpa en lägerkupong om du ska övernatta på en av de fina lägerplatserna runt sjön?

 

Läs mer »

 

 

sussextrugs-line1


FIA Fegen Inspiration Area
Uhlabovägen 1 311 52 Fegen


www.visitfegen.se